AK PARTİLİ HÜSEYİN ÇELİK: KADRO TALEBİNİZİ DESTEKLİYORUM

16.02.2013 02:14

 

Çorum'daki Temsilci Eğitimine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, geçici orman işçilerinin kadro talebini desteklediklerini bildirdi.

 

Çeşitli temaslar için Çorum’a gelen Hüseyin Çelik, burada sürmekte olan Öz Orman-İş Sendikası İşyeri Temsilcileri Eğitimi Seminerine katıldı. Seminerde, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, 7 bin 602 geçici orman işçisinin kadro beklediğini belirterek, “Biz çalışmadan maaş alalım demiyoruz. Ormanda işler sürekli, ama kadrolarımız geçici. Yılın 12 ayında ormanda yapılması gereken işler var. Geçici işçilerimiz yılda 5 ay 29 gün çalışıp, senenin kalan yarısında çalıştırılmadığından, ormancılıktaki işler aksıyor. Bu işçilerimize verilecek daimi kadro, ülke ekonomisine üretim olarak geri dönecektir.” şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da, 2007’de yapılan yasal düzenlemeyle, kamudaki 200 binden fazla geçici işçiye kadro verildiğini, ancak Orman Teşkilatında emekli olan daimi işçilerin kadrolarının iptal edilip, yerine kadrosuz ve geçici işçi alındığını, bu yüzden kadro sorununun sürüp gittiğini söyledi. Uslu, orman işçilerine kadro verilmesinin Orman Teşkilatına malî yük getirmeyeceğini tam tersine, üretim artışı sayesinde ekonomiye katkı sağlanacağını bildirdi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti’nin ülke meselelerini çözmeye ve ekonomiyi büyütmeye odaklı politikalar uyguladığını belirterek, “Parti olarak, haklı olan talepleri her zaman karşılamaya çalışıyoruz. Kadro meselesinde orman işçilerinin yanındayım. Konu hükümet gündemine geldiğinde destekleyeceğim.” dedi.

Ağaçlandırma ve yaşanabilir, güzel bir çevrenin ‘millî mesele’ olduğunu da belirten Hüseyin Çelik,“Bunun için ormanlarımıza çok önem vermek zorundayız. Türk Milleti, tarih boyunca doğanın, ağacın, yeşilin ve suyun peşinden gitmiştir. Sahip olduğumuz doğanın kıymetini bilmeli ve sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

Geri