Orman bölge müdürlüğünde yangın!

20.02.2012 00:28

 

Antalya'da Orman Bölge Müdürlüğü'nün 3 katlı idari binasında çıkan yangın paniğe neden oldu - AHT

 

 

 

Antalya'da Orman Bölge Müdürlüğü'nün 3 katlı idari binasında bu sabah saat 08.15 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binanın çatı katında başlayan yangın, ahşap yapı nedeniyle kısa sürede büyüdü. Alevler metrelerce yüksekliğe ulaşınca idari binanın arkasındaki lojmanlar tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangına Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü'nün kendisine ait 15 itfaiye aracı müdahale etti. Bir saat süren çalışmanın ardından söndürülen yangında binanın kullanılmayan çatı katı tamamen kül oldu.

NEDENİ HENÜZ BİLİNMİYOR
Yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini anlatan Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, çatının ahşap olması ve rüzgarın etkisiyle yangının kısa sürede çatıyı sardığını söyledi. Dumandan etkilenen ve yaralanan kimsenin bulunmadığını bildiren Gökçöl, "İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangının diğer katlara sıçraması önlendi. Çatı eskiden arşiv olarak kullanılıyordu, ama bir süre önce boşaltılmıştı. Can kaybının olmaması sevindirici. Maddi hasarın ne kadar olduğu ise yapılacak çalışmanın ardından belli olacak" dedi.

'GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ' İDDİASI
Öte yandan itfaiye araçları, Orman Bölge Müdürlüğü'nün bahçesine park edilen araçlar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekti. İtfaiye araçları, yol kenarındaki araçların kaldırılmasıyla yangına müdahale edebildi. Olay yerindeki bazı vatandaşlar da yangına geç müdahale edildiğini öne sürdü. Yangına ilk başta çok az itfaiye aracının müdahale ettiğini iddia eden vatandaşlar, "İyi müdahale edilseydi yangın bu kadar büyümezdi" dedi.

Geri