T. ORMAN-İŞ ORMAN EMEKÇİSİNDEN İNTİKAM ALIYOR

29.04.2013 22:45

 

Öz Orman-İş'in TİS yetkisine itiraz eden T. Orman-İş, sırf kendisini terk eden orman emekçilerinden intikam almak ve toplu iş sözleşmesini geciktirmek için her yolu deniyor.

 

Üyesi kalmadığı için Genel Kurulunu 188 üyesiyle yapan, şubelerini kapatan ve 2009’dan bu yana yeni üye kaydetmediğini mahkemeye beyan eden T. Orman-İş, buna rağmen,sırf kendisini terk eden orman emekçilerinden intikam almak ve toplu iş sözleşmesini geciktirmek için aklına gelen yolu deniyor.

Öz Orman-İş,Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü işyerlerinde çalışan 25 bin dolayındaki üyesinin, 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olacak yeni dönem toplu iş sözleşmesi için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan 25 Ocak 2013 tarihinde yetki tespiti almıştı.

Türk-İş’e bağlı T. Orman-İş Sendikası ise, Bakanlığın bu tespitine karşı iptal davası açmıştı.Ankara 2. İş Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşması 18 Mart 2013’te, ikinci duruşması ise 29 Nisan 2013 tarihinde yapıldı.

Bakanlığın yayınladığı son İşkolu İstatistiklerine göre, çoğunluğu taşeronlarda çalışan 724 üyesi görünen (gerçekte 117) T. Orman-İş, aynı istatistikte 23 bin 780 üyesi bulunan Öz Orman-İş’in yetkisine itirazını ısrarla sürdürerek, davayı uzatmak ve orman emekçilerinin toplu iş sözleşmesini geciktirmek için her yolu deniyor.

KARAKOLDA DOĞRU SÖYLEDİ MAHKEMEDE ŞAŞTI

Malum sendika, 12-13 Eylül 2009’daki genel kurulunu, yeterli sayıda üyesi kalmadığı için delegeyle değil 188 üyesiyle yapmış, bunu da 8 Eylül 2009’da Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na gönderdiği resmi yazıda beyan etmişti. (Belge-1) Sözkonusu Genel Kurulun, Divan Başkanı Av. Ekrem Şevket Yücesoy tarafından kaleme alınan divan tutanağında da, bu konu, “...188 tabi ve üye olarak tanzim edilen hazirun cetveline imza alınarak yapılan yoklama neticesi: 188 üyenin 168’inin hazır bulunduğu ve çoğunluğun sağlandığının anlaşılması üzerine...” şeklinde ifade edilmişti. (Belge-2)

Malum sendika, davanın görüldüğü mahkemeye gönderdiği 5 Nisan 2013 tarih ve 2013/347 sayılı yazıyla da, “...12-13 Eylül 2009 tarihinde yapılan Olağan Genel Kuruldan sonra Sendikamıza yeni üye kaydedilmemiştir. 1 Mayıs 2005 tarihinden sonra da sendikamızın imzaladığı herhangi bir Toplu İş Sözleşmesi mevcut değildir.” diye beyanda bulunmuştur. (Belge-3) Buna rağmen, mahkemede, 50 bin üyesi olduğunu iddia ederek, Öz Orman-İş’in yetkisine olan itirazını sürdürdü.

Öz Orman-İş avukatları ise, 25 bin işçinin toplu iş sözleşmesi beklediğini belirterek, mahkemenin süreci hızlandırmasını talep etti. (Belge-4)

Mahkeme, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü işyerlerindeki çalışan işçi sayısı ile taraf sendika olan Öz Orman-İş ve T. Orman-İş’in bu işyerlerindeki üye sayılarının belirlenmesi istemiyle konuyu bilirkişiye havale ederek, bir sonraki duruşma için 3 Haziran 2013 tarihine gün verdi.

Öz Orman-İş, sözkonusu davanın, 2013-2014 dönemi Kamu Toplu İş Sözleşmeleri için Hükümet ile Konfederasyonlar arasında imzalanacak Kamu Çerçeve Protokolunun imzasından önce bitmesi için yasal her türlü imkânı kullanıyor. Öz Orman-İş ayrıca, Çerçeve Protokolunun dava bitmeden önce imzalanması halinde de, üye işçilerin ücret zamlarının toplu sözleşmeyi beklemeden uygulanması için gerekli çalışmaları sürdürüyor. T. Orman-İş’in tüm itirazlarına rağmen, imzalanacak TİS 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren geçerli olacağından, Öz Orman-İş üyelerinin herhangi bir hak kaybına uğraması sözkonusu olmayacaktır.

Geri

T. ORMAN-İŞ ORMAN EMEKÇİSİNDEN İNTİKAM ALIYOR

Tarih 30.04.2013

Yazan halil

Konu yok

Yanıtla

aynen katılıyorum şu dönemde yaptıkları habere bak sanki çalışıyoyıruzda

Tarih 29.04.2013

Yazan Selçuk

Konu Intikam alıyormuş...

Yanıtla

Intikam alıyormuş... sizin gibi vurdun duymaz değiller..
Kaç defa meydanlardan bize kadro istedin sayın öz orman iş..?
Kaç defa işçiye kadro aldiniz?
2007 yılın da başbakan demese yine kadro yoktu..
2007 De ki kadroyu sendika değil hükümet verdi..
Özel sektör de ağır iş sektörü maaslari 2 bin tl iken biz hala 1600 alıyoruz.
Belediye işçilerine sendikalar %10 üstü zam alırken siz neden enflasyona boyun egiyorsunuz?
Size şunu söylemek ve bildirmek isterim..
Ben zam da istemiyorum..
Mesai de istemiyorum..
Tek istediğimiz 12 ay çalışmak..
Bunu da saglamadiktan sonra niye varsin? Niye?
Ben kadro alamadiktan sonra hiç bir hak ve para umurum da değil..
Ve haziran ayına kadar bir ilerleme olmazsa ilk sendikayı..
Sonra işi birakacam..
Işçileri tehtit eden sendika değil..
Sahip çıkan sendika istiyoruz....