USLU: “ORMANCILIKTA GEÇİCİ İŞÇİLİK OLMAZ”

16.02.2013 02:14

 

Çorum’daki İşyeri Temsilcileri Eğitimi Seminerinde Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, “Kadro sorununun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Ama siz de mücadeleyi elden bırakmayın.” dedi.

 

Öz Orman-İş’in İşyeri Temsilcileri Eğitimi Seminerleri devam ediyor. Erzurum, Rize ve Çorum’daki birinci grup seminerin ardından ikinci grup eğitim semineri başladı. Çorum’daki ikinci seminere, Kastamonu ve Sinop bölgesindeki işyeri temsilcileri katıldı.

Seminerinaçılışına katılan ve temsilcilere hitabeden Hak-İş Onursal Başkanı, ÇorumMilletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, geçici orman işçilerine kadrosağlama çabalarının sürdüğünü söyledi.

Uslu,iklim değişikliğine bağlı olarak orman yangınları mevsiminin daha da uzadığınıanlatarak, yangınla mücadelenin, teknik bilgi ve beceri yanında, sahiplenmeduygusu ve fedakârlık gerektirdiğini anlatarak, “Bu mücadele, normal mesaiyle değil, 24 saat tetikte, sorumluluk,vatanseverlik ve duyarlılıkla sürdürülür.” dedi.

Ormancılığıntek meselesinin üretip satmak olmadığını, ülkedeki orman varlığının veniteliğinin artırılmasının da gerekli olduğunu, dolayısıyla ormancılıkkonusunun kâr-maliyet denklemiyle değerlendirilemeyeceğini kaydeden Salim Uslu,“Orman işletmelerinin işlerindesüreklilik vardır. Orman işlerinde geçici işçilik olmaz. O yüzden, işçiler içindaimi kadro olması gerektiğini savunuyoruz. Bu noktada, orman işletmelerindöner sermaye imkânları, hazineden ilave kaynak talep ettirmeyecek kadaryeterlidir.” şeklinde konuştu.

MÜCADELEYİ ELDEN BIRAKMAYIN

Ormanişçilerinin de kadro elde etmek adına mücadeleyi sürdürmesi ve işi sadecekendilerine havale etmemeleri gerektiğini anlatan Uslu, şunları söyledi:

“Kadro talebiniz konusunda, ben vebirçok arkadaşımız sizin yanınızdayız ve sorunun çözümü için elimizden geleniyapıyoruz. Ama elimizde sihirli bir değnek yok. Akşamdan sabaha sorun çözülmüyor.Sizlerin de bu konuyu sürekli gündemde ve canlı tutmanız gerekir. Ben busorunun çözüme kavuşacağına inanıyorum. Bu noktada zaman zaman Maliye Bakanlığıile de temaslarımız sürüyor. Çalışmalarımızda mesafe de aldık. Ama bazıbürokratların ‘emsal olacağı’gerekçesiyle direnmesi sözkonusu.

Kendimizi boş hayallere ve rehavete kaptırmadan,mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Ayrıca tek sorunumuz kadro değildir, bunu dabilelim. Orman varlığımızın geliştirilmesi lazım. Taşerondan hizmet alımınameydan vermemek de bizim meselemiz. Bir de, sendikanıza ve yöneticilerinizesahip çıkın. Geçmişte başka sendikalarda testiyi kıranlar oldu. Siz, suyugetirenle testiyi kıranı bir tutarsanız, kendinize kötülük etmiş olursunuz”

Seminerinaçış konuşmasını yapan Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar da, ÖzOrman-İş’in, sendikacılıktaki başarının eğitimden geçtiğine inandığınıbelirterek, “İşçi hareketi, geçmişte ‘hak mücadelesini’ çoğunlukla ‘kol gücüyle’ yürüttü. Fakat bu dönemgeride kaldı. Yaşadığımız dönem, her türlü iş ve eylemi ‘bilgi temelinde’ yapmayı gerekli kılmaktadır. Bilgi, başarının enönemli anahtarıdır. Bilgiye erişmenin yolu da ‘eğitim’den geçmektedir. İşte bu yüzden, Öz Orman-İş olarak,temsilcilerimizin ve üyelerimizin eğitimine büyük önem vermekteyiz.”diyekonuştu.

Seminerde, Doç. Dr. İsmail Gökdeniz de İş Sağlığı ve Güvenliği ile Temel Sendikacılık Eğitimi konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.

Geri