Sağlıktaki Sözleşmelilere Kadro Yok

15.02.2012 22:55

 

632 sayılı KHK ile geçtiğimiz Temmuz ayında öğretmenler, sağlıkcılar  vb bakanlık personeli 657 kadroya geçerken belediyeler ve devlete bağlı bazı kurumlardaki 4/b liler kadroya geçirilmemişti.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, 632 sayılı khk ile kadroya geçirilemeyen 4/b liler için bir çalışma yapıp Başbakan Erdoğan'a sundu.

Söz konusu çalışmayla ilgili açıklama yapan Bakan Çelik; '' daha önce 200 bine yakın memur ve 127 bin işçiyi kadrolu yaptıklarını anlatan Çelik, “Şimdi 151 bin sözleşmeli için bir rapor hazırladık. Bunların içinde 17 bin 800 belediye çalışanı ve 800 kadar TRT çalışanı da var. Başbakanımız onayladığı zaman bunlar da kadroya geçecek” şeklinde konuştu. '' 

Basında '' sözleşmelilere kadro'' manşeti ile öne çıkan haberler  sağlık bakanlığı ve üniversite hastanelerinde  çalışan 4.b'lileri kapsamamaktadır.

4/B kadro çalışmasının yapıldığı şu günlerde kapsam dahilinde olmayan  sağlık çalışanı 4/b'liler içinde girimde bulunulmalı. Sendikaların bu konuya acil müdahale edip tüm 4/b'lileri kapsama dahil ettirmesi gerekmetedir.


Geri